DIY til påske

I år er det viktig å lage litt ekstra kos rundt oss. Vi ønsker å dele med oss av våre ideer rundt litt påskepynt. Dette lager du fint selv. Husk at naturen innholder så mye vi kan trekke inn. Tar du inn noen tynne små bjørkekvister og setter de i vann ett varmt sted vil de gi deg grønne små knopper. Da kan du bruke disse som bordpynt i påsken. Du kan også bruke tynne bjørkegreiner å lage små reder. Disse kan du legge på asjettene. Kanskje med ett farget egg og en fjær?

Å farge egg kan du fint gjøre selv. Vi gir deg en liste over ulike matvarer du kan bruke for å farge eggene naturlig.

Bildet er hentet fra Miasmat.no

FREMGANGSMÅTE FOR FARGING AV EGG MED NATURLIGE FARGER

  1. Du må vite at dette tar litt tid om du ønsker kraftige farger. Skal du servere kokte egg med fine farger til frokost bør du koke eggene kvelden i forveien og la eggene ligge i fargebad natten over.
  2. Finn fram ingrediensen du ønsker å farge egg med. Kok ingrediensen i vann til vannet har fått tydelig farge. Vent gjerne til vannet er litt mer farget enn fargen du ønsker på egget. Sil av og ha vannet i en bolle e.l.
  3. Legg egg i bollen og pass på at hele egget er dekt i fargebadet. La egget ligge til ønsket fargestyrke. Dersom du farger mange egg sammen kan det være en fordel å vende på eggene noen ganger for å sørge for at de delene som ligger inntil andre egg også får farge, men vær forsiktig så du ikke skraper av fargen på eggene. Husk at det er mulig å lage fargenyanser av de sterkeste fargene ved å la noen egg ligge lenge og andre kortere tid i fargebadet.
  4. Ta eggene ut av fargebadet og la dem tørke.

Det finnes uttallige urter og matvarer du kan farge egg med. Sjekk ut google og kos deg!

En annen ting du kan lage er hjemmelagede gips egg. Her viser vi hvordan du kan lage disse. Du velger selv hvor stort egget skal være etter hvor mye luft du fyller ballongen med.

FREMGANGSMÅTE GIPS EGG:

Du trenger følgende:

1 halvlitersflaske tom

gipspulver

vann

en pappkopp

trakt

ballonger

Det første du må gjøre er å fylle en tom halvliters plastflaske med 1 del vann og 2 deler gipspulver. Bruk en plast eller pappkopp. Rist flasken godt. Røren skal være som en tykk vaffelrøre. Blås opp ballongen og vri den rundt ett par ganger. Så trer du ballongen på flasketuten. Hell i blanding i ballongen og ta umiddelbart ballongen av og knyt godt. Nå skal du vende på ballongen så sidene får gips på seg. Dette må du gjøre i ca 6-7 min. Du kjenner når røren ikke lenger renner inni. Når du setter den ned må du tenke at den blir flat der du setter den. Og egget vil da bli stående slik. Den skal nå tørke i ca 12 timer. Klipp så forsiktig av ballongen og la eggene tørke i ca ett døgn til. Om de har skader er det bare fint. Ett knust egg har jo det. Så kan du fylle egget med hva du ønsker. Om du har ekte plante i må du ha en brødpose rundt innerpotten. Da egget ikke tåler vann. De er fine med tørket gress og små fulgler, egg etc. telys, en stor påskekylling. Bruk fantasien.

Her er mine egg:

Inspirasjon til påskens middagsbord:

Cooee.se

Riktig god påske til deg fra oss i Vi-bo. Håper du får en trivelig høytid med mye kos og latter.

Del på dine sosiale medier:
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

ANDRE TJENESTER

Kontakt oss

Fill in your details and we’ll get back to you in no time.

Utbygger

Kontakt oss

Fill in your details and we’ll get back to you in no time.

Flytt/vask

Kontakt oss

Fill in your details and we’ll get back to you in no time.

BOLIGSALG

Kontakt oss

Start prosessen i dag – fyll ut – vi kontakter deg snarlig

Se hva andre sier om oss

Vi har mange fornøyde kunder

Denne flotte gjengen i Vi-bo gjør virkelig en forskjell!! 🥰Jeg prøvde først å selge leiligheta mi i løpet av sommeren med egen «styling» – uten napp!! Leide inn Vi-bo, fikk gode råd samt masse motivasjon!!😍 Dyktige Vibeke på tips og råd, og Beathe på «styling» med møbler og stas!!! Det ble virkelig flott!!🥰 Disse damene kan virkelig faget sitt! ❤ Leiligheten ble solgt etter første visning – over prisantydning – som i utgangspunktet var relativ høy!…

gavekort

Interiør Konsultasjon

Årets julegave!

Mange pusser opp hjemme i disse koronatidene. Nå har du muligheten til å få ekspertens råd og tips i DITT HJEM. 

Julekampanje  2020

1 time konsultasjon kan gi fargeplan for et rom, møbleringsforslag, praktiske løsninger el. ELLER du kan be om tilbud på mer hjelp.

3 timer konsultasjon gir mulighet for møbelforslag, fargeplan av et hus, innkjøpsliste, 3D bilder ol. Trenger du mer hjelp, kjøper du til timer.