Mange ønsker en hekk som skjerming mot vei, nabo eller for å ramme inn eiendom. Det er ett hav å velge mellom. Vi har plukket ut noen som ikke er de aller vanligste, men som gir ett spennende og eksklusivt uttrykk. Vi gir dere noen gode råd. Dersom du vil lese om vann i hagen. Finner du ett innlegg om dette HER

For å vite hvilke planter du kan plante i ditt område er det noe som heter herdighetssoner. Dette er en indikasjon på hvor de ulike plantene vil trives og hvilket klima de passer best til.

Klimakart over Norge

Trondheim er feks i sone H4. Det vil si at planter opp til H4 vil ha gode vekstvilkår. Ved kysten er ofte klimaet mildere, og de er derfor i en lavere sone.

Hva bør du tenke på?

I tillegg til sone bør du forhøre deg om hvor mange planter du bør ha per meter. Du må finne ut hvordan hekken vil bli når den er ferdig vokst ut. Du må også tenke på om du vil ha en vintetgrønn hekk eller ikke. Enkelte planter må dekkes til på vinteren. Noen typer må skjermes for sterk vårsol. Mange planter tåler kaldere soner dersom man isolerer de godt ved bakken på vinterstid. Så har du de som krever beskjæring og mer vedlikehold enn andre. Og de fleste kan skjæres ned i den høyden du ønsker. Ett godt tips er å tenke ut hvordan hekken vil passe til hus og resten av hagen.

Utvalgte planter som egner seg til hekk:

Silke kinagress

Silke kinagress

Min favoritt!

Vokser flott sammen om du planter anbefalt avstand mellom dem. Du bør ikke plante dem sammen med andre typer i samme hekk.

Bevegelsen er magisk i disse. Husk at bevegelse er en type fargesetting også.

Når du bruker anbefalt antall planter per kvadratmeter, vil du oppleve at bedet gror raskt til og du kan nyte det med minimalt vedlikehold.

H3

Bambus

Bambus

Kan bli 2,5-3 meter høy
Vintergrønn

Disse har blå skudd og kan klippes i den høyden og bredden du ønsker.

Liker seg best i litt ettermiddagsskygge eller lett blanding av sol og skygge.

H3-H4

Blodbøk

Blodbøk

Blodbøk er nesten identisk med vanlig bøk, men har rødbrune eller rødfiolette blad. Blodbøk gir et spennende fargespill og er en god kontrast til hagens grønne planter. Den er veldig enkel å få til.

Kan bli opptil 2,20 meter.

H5

Astilbe

Astilbe

Astilber er også veldig flotte å bruke som litt mindre hekker. Det er fint å følge hekken fra vinter til sommer til høst, gjennom sine vakre spirer om våren til full høyde og frodighet om sommeren og avslutningen om høsten.  Astilbe finnes i mange ulike farger. De finnes i ulike høyder.

H5

Prydgress Pampas

Pampasgresset er svært populært, og har blitt utrolig etterspurt som tørket prydstrå til innebruk.

Dette er en særegen plante som virkelig skiller seg ut. Den må dekkes til ved jorden på vinterstid.

De kan bli opp til 2,5 meter.

H3

Oppsummering:

Vi har ikke vist frem de vanlige hekktypene som Buskbom, Spirea og Thuja da vi ønsker å gi dere litt andre valg. Alle hekkene over vil gi ett eksklusivt uttrykk. Vår interiørdesigner kan hjelpe til med uterom. Og vi har også interiørarkitekt som kan bistå med prosessen til å få drømmehagen. Bilder er fra Godvar.no

Del på dine sosiale medier:

Kjøpsvilkår/Salgsbetingelser

Kontakt oss på post@vi-bo.no merk emnefeltet «nettbutikk + varen». Vi svarer innen 2 arbeidshverdager.

Åpningstider nettbutikk: hverdager fra kl 9-15
Nettlager: Spongdalsvegen 534, Mortenstu Gård, 7070 Bosberg
Org nr 918533206

Alle priser er oppgitt i NOK inkl mva. Du må være over 18 år for å handle hos oss.

Betaling
Gjøres med Klarna Checkout og deres til enhver gjeldende valgmulighet og betingelser. Når du har fullført kjøpet i vår nettbutikk, blir summen reservert frem til varen er pakket og sendt fra oss, deretter blir din konto belastet. Ved sending av faktura påløper kr 75,- i fakturagebyr. Ingen andre kostnader tilkommer foruten frakt.

Faktura spørsmål må rettes til Klarna på 21018991, eller du kan logge deg inn på «Mitt Klarna» og på oversikt over dine fakturaer.

Levering – Frakt
Bor du i Trondheim eller omegn kan du hente varene på vårt lager – Spongdalsvegen 534. Det må avtales på forhånd, slik at din vare er klar for henting. Vi bruker sms eller e-post for å gi beskjed.
Vi sender pakker over hele Norge med klimanøytral servicepakke fra Bring. Servicepakken fra posten sendes til ditt nærmeste postkontor. Du mottar sms og/eller e-post kan pakken kan hentes. Uavhentet pakke faktureres med kr 500,- og beløpet blir sendt til inkasso 14 dager etter betalingsfristen.

Ved retur av varer vil ikke fraktkostnaden refunderes.
Du kan også velge PostNord som fraktleverandør, ta kontakt ved betaling.
Gratis frakt ved kjøp over kr 2.000,-.

Leveringstid
Vi sender bestillinger 3-4 dager pr uke, og det kan ta fra 1-5 dager før du mottar pakken. Leveringstiden kan i noen perioder være noe lengre.

Reklamasjon
Ved feil på varen forutsatt normalt bruk og overholdt anbefalinger dekker vi frakt på returen.
Reklamasjon må gjøres snarlig og senest innen 2 mnd etter at du mottok varen. Ta 2-3 bilder evt kort video, gjerne med målebånd på for å synliggjøre feilen. Vi håndterer hver reklamasjon individuelt og gir deg tilbakemelding så fort vi har gjort en vurdering. Ta alltid vare på din følgeseddel/kvittering til reklamasjon er ferdig. Ved godkjent reklamasjon står vi for frakt, returfrakt og omkostninger for varen.
Ta kontakt med oss før du returnerer på post@vi-bo.no og skriv i emnefeltet «reklamasjon + produktnavn».

Bytte – angrer meg
Du har angrerett på det meste med unntak av varer spesiallaget for deg. Varen må være ubrukt, ha alle merkelapper på og returneres i original emballasje. Forbrukerkjøpsloven gir det 14 dagers full returrett fra du mottok varen. Ved henting i på vårt lager starter angreretten 5 dager etter at du har fått sms/e-post om at den er klar for henting. Du står selv for fraktkostnader og ansvaret for varen fremt til den er mottatt.
Ta kontakt på post@vi-bo.no og skriv «angrer meg + produktnavn» i emnefeltet.

Tilbakebetaling
Som hovedregel tilbakebetaler vi på det kortet som er belastet ved kjøp. Det kan gå 2-6 dager før pengene er på konto. Fraktkostnader vil ikke bli tilbakebetalt.

Forbehold
Varer kan være utsolgte eller det kan vises feil antall på lager
Farge kan avvike i fht produktet «live», da ulike skjermer og utstyr påvirker bildene.
Evt skrivefeil/trykkfeil kan forekomme – setter pris på om du gir beskjed.

Rettigheter
Bilder og tekst tilhører VI-BO AS og skal ikke gjenbrukes uten tillatelse.
Vi setter pris på om du reposter på Insta med @vi_bo.no

ANDRE TJENESTER

Kontakt oss

Fyll ut og vi tar uforpliktende kontakt snarlig

Utbygger

Kontakt oss

Fyll ut og vi tar uforpliktende kontakt snarlig

Flytt/vask

Kontakt oss

Fyll ut og vi tar uforpliktende kontakt snarlig

BOLIGSALG

Kontakt oss

Start prosessen i dag – fyll ut – vi kontakter deg snarlig

Se hva andre sier om oss

Vi har mange fornøyde kunder

Denne flotte gjengen i Vi-bo gjør virkelig en forskjell!! 🥰Jeg prøvde først å selge leiligheta mi i løpet av sommeren med egen “styling” – uten napp!! Leide inn Vi-bo, fikk gode råd samt masse motivasjon!!😍 Dyktige Vibeke på tips og råd, og Beathe på “styling” med møbler og stas!!! Det ble virkelig flott!!🥰 Disse damene kan virkelig faget sitt! ❤ Leiligheten ble solgt etter første visning – over prisantydning – som i utgangspunktet var relativ høy!…