Mange ønsker en hekk som skjerming mot vei, nabo eller for å ramme inn eiendom. Det er ett hav å velge mellom. Vi har plukket ut noen som ikke er de aller vanligste, men som gir ett spennende og eksklusivt uttrykk. Vi gir dere noen gode råd. Dersom du vil lese om vann i hagen. Finner du ett innlegg om dette HER

For å vite hvilke planter du kan plante i ditt område er det noe som heter herdighetssoner. Dette er en indikasjon på hvor de ulike plantene vil trives og hvilket klima de passer best til.

Klimakart over Norge

Trondheim er feks i sone H4. Det vil si at planter opp til H4 vil ha gode vekstvilkår. Ved kysten er ofte klimaet mildere, og de er derfor i en lavere sone.

Hva bør du tenke på?

I tillegg til sone bør du forhøre deg om hvor mange planter du bør ha per meter. Du må finne ut hvordan hekken vil bli når den er ferdig vokst ut. Du må også tenke på om du vil ha en vintetgrønn hekk eller ikke. Enkelte planter må dekkes til på vinteren. Noen typer må skjermes for sterk vårsol. Mange planter tåler kaldere soner dersom man isolerer de godt ved bakken på vinterstid. Så har du de som krever beskjæring og mer vedlikehold enn andre. Og de fleste kan skjæres ned i den høyden du ønsker. Ett godt tips er å tenke ut hvordan hekken vil passe til hus og resten av hagen.

Utvalgte planter som egner seg til hekk:

Silke kinagress

Silke kinagress

Min favoritt!

Vokser flott sammen om du planter anbefalt avstand mellom dem. Du bør ikke plante dem sammen med andre typer i samme hekk.

Bevegelsen er magisk i disse. Husk at bevegelse er en type fargesetting også.

Når du bruker anbefalt antall planter per kvadratmeter, vil du oppleve at bedet gror raskt til og du kan nyte det med minimalt vedlikehold.

H3

Bambus

Bambus

Kan bli 2,5-3 meter høy
Vintergrønn

Disse har blå skudd og kan klippes i den høyden og bredden du ønsker.

Liker seg best i litt ettermiddagsskygge eller lett blanding av sol og skygge.

H3-H4

Blodbøk

Blodbøk

Blodbøk er nesten identisk med vanlig bøk, men har rødbrune eller rødfiolette blad. Blodbøk gir et spennende fargespill og er en god kontrast til hagens grønne planter. Den er veldig enkel å få til.

Kan bli opptil 2,20 meter.

H5

Astilbe

Astilbe

Astilber er også veldig flotte å bruke som litt mindre hekker. Det er fint å følge hekken fra vinter til sommer til høst, gjennom sine vakre spirer om våren til full høyde og frodighet om sommeren og avslutningen om høsten.  Astilbe finnes i mange ulike farger. De finnes i ulike høyder.

H5

Prydgress Pampas

Pampasgresset er svært populært, og har blitt utrolig etterspurt som tørket prydstrå til innebruk.

Dette er en særegen plante som virkelig skiller seg ut. Den må dekkes til ved jorden på vinterstid.

De kan bli opp til 2,5 meter.

H3

Oppsummering:

Vi har ikke vist frem de vanlige hekktypene som Buskbom, Spirea og Thuja da vi ønsker å gi dere litt andre valg. Alle hekkene over vil gi ett eksklusivt uttrykk. Vår interiørdesigner kan hjelpe til med uterom. Og vi har også interiørarkitekt som kan bistå med prosessen til å få drømmehagen. Bilder er fra Godvar.no

Del på dine sosiale medier:
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

ANDRE TJENESTER

Kontakt oss

Fill in your details and we’ll get back to you in no time.

Utbygger

Kontakt oss

Fill in your details and we’ll get back to you in no time.

Flytt/vask

Kontakt oss

Fill in your details and we’ll get back to you in no time.

BOLIGSALG

Kontakt oss

Start prosessen i dag – fyll ut – vi kontakter deg snarlig

Se hva andre sier om oss

Vi har mange fornøyde kunder

Denne flotte gjengen i Vi-bo gjør virkelig en forskjell!! 🥰Jeg prøvde først å selge leiligheta mi i løpet av sommeren med egen «styling» – uten napp!! Leide inn Vi-bo, fikk gode råd samt masse motivasjon!!😍 Dyktige Vibeke på tips og råd, og Beathe på «styling» med møbler og stas!!! Det ble virkelig flott!!🥰 Disse damene kan virkelig faget sitt! ❤ Leiligheten ble solgt etter første visning – over prisantydning – som i utgangspunktet var relativ høy!…

gavekort

Interiør Konsultasjon

Årets julegave!

Mange pusser opp hjemme i disse koronatidene. Nå har du muligheten til å få ekspertens råd og tips i DITT HJEM. 

Julekampanje  2020

1 time konsultasjon kan gi fargeplan for et rom, møbleringsforslag, praktiske løsninger el. ELLER du kan be om tilbud på mer hjelp.

3 timer konsultasjon gir mulighet for møbelforslag, fargeplan av et hus, innkjøpsliste, 3D bilder ol. Trenger du mer hjelp, kjøper du til timer.