Miljøvennlige vasketips

Vil du ha miljøvennlige vasketips fra proffene? Mange velger vaskebyrå når de skal flytte eller ta storvask. Denne tjenesten har vi sammen med mange andre innen hus og hjem. Men er du blant de som liker å gjøre dette selv er dette blogg-innlegget til deg.

Verden vår trenger sårt pleie, så alle miljøvennlige tiltak bør benyttes. Vi gir dere flere tips som sparer naturen vår og som i tillegg er snille mot lommeboken din.

Det er lett å bli oppgitt av alle perfekte bilder av skinnende hjem, men ikke fortvil. Det finnes tips som gjør jobben litt mer takknemlig. Ser du forresten den flotte fargen på sofaen her? Den fargen er hot i høst. Les mer om høstens interiørtrender i blogginnlegget under:

Vasketips til kjøkkenet:

Hvor ofte bør du vaske kjøkkenet?

Kjøkkenet bør vaskes hver uke, og det er viktig å bruke riktige midler som løser opp bakterier og fett, i tillegg til å fjerne lukt.

1: Du trenger ikke kjøpe dyre vaskemidler. Du kan bruke ting du har i skapet og lage en perfekt allround spray.

4 dl vann, 0,3 dl oppvaskmiddel og 1 dl eddik-bland det i en sprayflaske.

Dette vaskemidlet kan du bruke på benkene, frontene og i kjøleskapet, og den fjerner lukt, løser opp fett og er desinfiserende. Ikke bruk eddik på marmor, stein og tre.

2: Vask kjøkken-vifte ca 1 gang pr mnd. Ta ut filter i stål og vask de i oppvaskmaskinen. Tørk over vifta med papir og fettløsende middel. La filter tørke før du setter de på plass.

3: Kjøleskapet bør vaskes hver måned. Ta ut alt før du sorterer maten etter kategori. Deretter tørker du over alle hyller og vegger med kjøkkensprayen over. Dersom du har lukt i kjøleskapet etter du har vasket kan du sette inn en skål med tørr natron. Om dette ikke funker kan en skål med eddik funke.

4: Stekeovner uten pyrolyse må rengjøres manuelt. Dette bør gjøres hver 3 mnd. Kan du løsne glasset i døra bør du gjøre det. Glasset kan enkelt vaskes i oppvaskmaskinen. En effektiv måte å vaske ovnen på er å spraye ren eddik over hele ovnen. Lukk døra og sett på 50 grader i ca 30 minutter. La det virke en times tid og tørk av.

5: Microen er utrolig lett å gjøre ren. Sett inn en skål med en halv sitron. Kjør full effekt i 30 sek og la den stå i 5 min. Når du åpner tørker du vekk all damp og skitten bør da bli med. Glassplate i microen kan du vaske i oppvaskmaskin.

Bildet er lånt av Aubo kjøkken fra Monter.no

Vasketips til badet:

Hva fjerner kalk mest effektivt?

Badet anbefales å vaskes en gang pr uke.

1: Håndklær ved vasken bør byttes ut 1-2 ganger pr uke. Vask de på minimum 60 grader for å få vekk alle bakterier.

2: Dusj vegger med vann før du sprayer de med vaskemiddel. La midlet virke minimum 15 min og bruk en supersvamp og vask over veggene. Har du dusjkabinett er det perfekt å gå over med en nal etter du har skylt veggene. På utsiden av dusjkabinettet er glassrens perfekt å bruke. Eddik eller sitronsyre fjerner effektivt kalk. Skyll med kaldt vann.

3: Bruk egne kluter/børster til toalettet. Do børsten bør desinfiseres med jevne mellomrom. En erstatning til klor er sitronsyre. Lag en blanding med sitronsyre og vann og la børsten ligge i blandingen i en times tid.

4: Hell i bakepulver og saften av en sitron i sluk og avløp. La det virke minimum 30 min. Skyll deretter med varmt vann.

5: Unngå dårlig lukt i vaskemaskin. Ha i eddik i vaskemiddel-rom. Kjør 95 graders program. Tørk over gummilister, dører og inne i trommelen. Rens og tøm filter.

Sprayflaske fra Søstrene Grene.

Vasketips til stua:

Hva fjerner lukt og elektrisitet?

Stua vaskes så ofte du føler for, men det er et enkelt rom å inkludere i helge vasken.

1: Bland en spray med vann og skyllemiddel. Spray på alle tekstiler. Da unngår du statisk elektrisitet og stua lukter fresht. Luft gjerne skikkelig for å gi innemiljøet en ekstra boost.

2: Bland en spray med vann, oppvaskmiddel og bittelitt nøytral olje. Denne sprayen gjør at støvet ikke legger seg så lett på overflatene. Du kan bruke den til stuebord, tv-bord, benker, skap i tre.

3: Ta ut gulvteppene ca hver 3 mnd. Bruk en teppebanker og la teppet lufte seg litt.

4: Tips til slitte tregulv. Parkett, tre, parkett. Det finnes et bonings-middel som du enkelt kan påføre selv. Du vasker og tørker gulvet. Brer et tynt lag med bonings-middel på gulvet med en tørr og lofri gulvklut. La det tørke og påfør et lag til.

Dette midlet har jeg brukt i mange år. Du får kjøpt det i byggvarebutikker.

5: Støvsug sofaen 1 gang pr måned. Dersom putene er løse støvsuger du under de. Om ikke er det alltid lurt å støvsuge imellom puter. Sjekk også under sofaen. Kanskje du har fått besøk av noen hybelkaniner som du ikke ønsker skal være der?

Ved utvasking av feks dødsbo eller utflyttings-vask vil det være behov for mer grovvask. Sterkere vaskemidler kan også være nødvendig. Vi har profesjonelle folk som gjør jobben grundig. Vi har også noe som heter visningsvask. En enkel vask som gjøres før visning. Dette gir boligen din det aller beste førsteinntrykket for de som kommer på visning. Vil du vite priser kan du sende oss en melding via skjema som du finner HER

Del på dine sosiale medier:

Kjøpsvilkår/Salgsbetingelser

Kontakt oss på post@vi-bo.no merk emnefeltet «nettbutikk + varen». Vi svarer innen 2 arbeidshverdager.

Åpningstider nettbutikk: hverdager fra kl 9-15
Nettlager: Spongdalsvegen 534, Mortenstu Gård, 7070 Bosberg
Org nr 918533206

Alle priser er oppgitt i NOK inkl mva. Du må være over 18 år for å handle hos oss.

Betaling
Gjøres med Klarna Checkout og deres til enhver gjeldende valgmulighet og betingelser. Når du har fullført kjøpet i vår nettbutikk, blir summen reservert frem til varen er pakket og sendt fra oss, deretter blir din konto belastet. Ved sending av faktura påløper kr 75,- i fakturagebyr. Ingen andre kostnader tilkommer foruten frakt.

Faktura spørsmål må rettes til Klarna på 21018991, eller du kan logge deg inn på «Mitt Klarna» og på oversikt over dine fakturaer.

Levering – Frakt
Bor du i Trondheim eller omegn kan du hente varene på vårt lager – Spongdalsvegen 534. Det må avtales på forhånd, slik at din vare er klar for henting. Vi bruker sms eller e-post for å gi beskjed.
Vi sender pakker over hele Norge med klimanøytral servicepakke fra Bring. Servicepakken fra posten sendes til ditt nærmeste postkontor. Du mottar sms og/eller e-post kan pakken kan hentes. Uavhentet pakke faktureres med kr 500,- og beløpet blir sendt til inkasso 14 dager etter betalingsfristen.

Ved retur av varer vil ikke fraktkostnaden refunderes.
Du kan også velge PostNord som fraktleverandør, ta kontakt ved betaling.
Gratis frakt ved kjøp over kr 2.000,-.

Leveringstid
Vi sender bestillinger 3-4 dager pr uke, og det kan ta fra 1-5 dager før du mottar pakken. Leveringstiden kan i noen perioder være noe lengre.

Reklamasjon
Ved feil på varen forutsatt normalt bruk og overholdt anbefalinger dekker vi frakt på returen.
Reklamasjon må gjøres snarlig og senest innen 2 mnd etter at du mottok varen. Ta 2-3 bilder evt kort video, gjerne med målebånd på for å synliggjøre feilen. Vi håndterer hver reklamasjon individuelt og gir deg tilbakemelding så fort vi har gjort en vurdering. Ta alltid vare på din følgeseddel/kvittering til reklamasjon er ferdig. Ved godkjent reklamasjon står vi for frakt, returfrakt og omkostninger for varen.
Ta kontakt med oss før du returnerer på post@vi-bo.no og skriv i emnefeltet «reklamasjon + produktnavn».

Bytte – angrer meg
Du har angrerett på det meste med unntak av varer spesiallaget for deg. Varen må være ubrukt, ha alle merkelapper på og returneres i original emballasje. Forbrukerkjøpsloven gir det 14 dagers full returrett fra du mottok varen. Ved henting i på vårt lager starter angreretten 5 dager etter at du har fått sms/e-post om at den er klar for henting. Du står selv for fraktkostnader og ansvaret for varen fremt til den er mottatt.
Ta kontakt på post@vi-bo.no og skriv «angrer meg + produktnavn» i emnefeltet.

Tilbakebetaling
Som hovedregel tilbakebetaler vi på det kortet som er belastet ved kjøp. Det kan gå 2-6 dager før pengene er på konto. Fraktkostnader vil ikke bli tilbakebetalt.

Forbehold
Varer kan være utsolgte eller det kan vises feil antall på lager
Farge kan avvike i fht produktet «live», da ulike skjermer og utstyr påvirker bildene.
Evt skrivefeil/trykkfeil kan forekomme – setter pris på om du gir beskjed.

Rettigheter
Bilder og tekst tilhører VI-BO AS og skal ikke gjenbrukes uten tillatelse.
Vi setter pris på om du reposter på Insta med @vi_bo.no

ANDRE TJENESTER

Kontakt oss

Fyll ut og vi tar uforpliktende kontakt snarlig

Utbygger

Kontakt oss

Fyll ut og vi tar uforpliktende kontakt snarlig

Flytt/vask

Kontakt oss

Fyll ut og vi tar uforpliktende kontakt snarlig

BOLIGSALG

Kontakt oss

Start prosessen i dag – fyll ut – vi kontakter deg snarlig

Se hva andre sier om oss

Vi har mange fornøyde kunder

Denne flotte gjengen i Vi-bo gjør virkelig en forskjell!! 🥰Jeg prøvde først å selge leiligheta mi i løpet av sommeren med egen “styling” – uten napp!! Leide inn Vi-bo, fikk gode råd samt masse motivasjon!!😍 Dyktige Vibeke på tips og råd, og Beathe på “styling” med møbler og stas!!! Det ble virkelig flott!!🥰 Disse damene kan virkelig faget sitt! ❤ Leiligheten ble solgt etter første visning – over prisantydning – som i utgangspunktet var relativ høy!…